In de vertraging kom je thuis 

Kindermassage

Bij Zein is het voor kinderen en tieners ook mogelijk om een massagebehandeling te ondergaan. Kinderen en tieners worden voortdurend blootgesteld aan prikkels en verwachtingen van buitenaf als ook van henzelf. Slapeloosheid, onrust, buikpijn, hoofdpijn, onrust, boosheid en overgevoeligheid zijn klachten waar tieners en kinderen mee te maken kunnen hebben. Massage helpt bij het verwerken van deze prikkels.

Massage helpt om alles wat op kinderen en tieners af komt te verwerken. Het versterkt de emotionele, sociale en lichamelijke ontwikkeling van kinderen. Daarbij stimuleert massage het zelf genezend vermogen van het lichaam en zorgt het ervoor dat het hormoon oxytocine toeneemt wat een gevoel van veiligheid en geborgenheid teweegbrengt.

 

Hoe verloopt een kindermassage?

Een massage wordt altijd in het bijzijn van ouder/verzorger gegeven. Samen met het kind worden duidelijke afspraken gemaakt over waar hij/zij wel en niet gemasseerd wil worden. Lichaamscontact wordt stap voor stap opgebouwd waardoor het kind kan wennen aan de massage en zich veilig kan voelen. De rol van de ouder is erg belangrijk in de kindermassage. Verbinding tussen ouder & kind is dan ook groot onderdeel van de behandeling zodat inzichten uit de behandeling ook thuis toegepast kunnen worden. 

 

Massage van verschillende lichaamsdelen hebben ook verschillende effecten.

Zo brengt een hoofdmassage rust in het hoofd en helpt het bij het verwerken van prikkels.

De buik is het centrum waar emoties verwerkt worden. Een massage van de buik helpt met het verwerken van vastzittende emoties.

Een massage van de rug helpt met het afvoeren van stress die het lichaam vasthoudt.

Massage van de voeten zorgt ervoor dat emoties en stress echt het lichaam uit kunnen vloeien en het kind los kan laten.

 

Het kind geeft aan waar hij/zij gemasseerd wil worden. Verder kan er gebruik gemaakt worden van muziek en ondersteunende oefeningen die spelenderwijs het lichaamsbewustzijn bevorderen.

Een eerste afspraak staat altijd in het teken van kennismaking en opbouwen van wederzijds vertrouwen.

Om de effecten van een kindermassage te ondervinden is het raadzaam om meerdere behandelingen te ondergaan.