In de vertraging kom je thuis 

Zein

Welkom en wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.

Ik ben Cheraine, mamma van Indi en een zieltje onderweg in mijn buik. 

Bezig zijn met het lichaam is me met de paplepel ingegoten door een moeder die schoonheidsspecialiste was en een vader die sportmasseur is.

Écht bewust aanraken is echter iets wat ik pas enkele jaren geleden heb geleerd. Na vele jaren zelfonderzoek, mijn weg kwijt zijn, me anders voelen en vooral gericht te zijn op mijn omgeving, ben ik de weg van de kindermassagetherapie ingeslagen. Deze opleiding en deze reis heeft me bewust gemaakt van hoe belangrijk een liefdevolle, aandachtige en bewuste aanraking is. Zowel voor jezelf als voor de ander die je aanraakt. Het leert mij mijn grenzen voelen en ontdekken, het helpt me liefdevol naar mezelf te kunnen zijn en de ander, het helpt me vertragen, voelen en te kunnen zijn, zowel met mezelf als de ander. 

 

Vertragen

We leven in een wereld waarin het altijd beter, sneller en efficiënter kan.

De lat ligt hoog en soms lijkt het wel alsof we niet meer stil mogen staan bij wat is, maar altijd op zoek moeten zijn naar verandering, verbetering en perfectie.

In mijn praktijk wil ik je de rust bieden om stil te mogen staan met  jezelf, om te vertragen, te voelen, te luisteren en thuis te mogen komen bij jezelf. Of je nu volwassen bent, kind bent of een baby'tje, we hebben allemaal huidhonger, allemaal hebben we een, al dan niet verborgen, behoefte aan aanraking. Een behoefte aan je veilig en geborgen voelen

Een moment van acceptatie, er even zijn met alles wat je met je meeneemt. Een moment om even in het hier en nu te zijn en gewoon te ervaren wat er op dat moment is. Daarbij ondersteun ik je graag. 

'Touch is the first language we speak'

Aanraken is een eerste levensbehoefte. Je tastzin is je eerste zintuig wat zich ontwikkeld in de baarmoeder en ook één van de eerste behoeftes die vervuld wilt worden na de geboorte. We spreken na de geboorte ook wel van 'het gouden uur', het uur dat zo belangrijk is voor de hechting van je pasgeboren kindje waarbij huid op huid contact het allerbelangrijkste is. Touch is de eerste taal die je leert 'spreken' wanneer je ter wereld komt. Het is essentieel om te kunnen groeien, om je te kunnen binden en te hechten.

Een liefdevolle aanraking helpt om te mogen zijn in deze wereld. Het helpt om een gevoel van veiligheid en geborgenheid te creëren. Zonder aanraking sluiten we ons beetje bij beetje af. De massages en sessies die ik geef zijn altijd met volle aandacht en verbinding, zodat jij mag ervaren, mag voelen en mag groeien.