In de vertraging kom je thuis 

Zwangerschapsmassage

De zwangerschap. Ik kan er zoveel over vertellen en uiteindelijk gaat het om jouw beleving als mamma met je kindje in je buik. 

Je kunt bij mij terecht voor zwangerschapsmassages vanaf het tweede trimester (12 weken). Het eerste trimester wordt de basis van je kindje gelegd en heb je alle energie in je lijf hier hard voor nodig. Jij en je groeiend kindje gaan een verbinding met elkaar aan en zowel je groeiende kindje als jouw lijf mogen wennen aan elkaar. 

Vanaf het tweede trimester komt er (vaak) wat meer rust in je lijf en is je lijf meer gewend aan je groeiende kindje in je buik. 

 

Een zwangerschap is voor iedere vrouw anders. In een zwangerschapsmassage ondersteun ik jou in het mogen vertragen en mogen landen in jezelf. Ik hoor vaker om me heen dat het moeilijk kan zijn om echt de verbinding met jezelf en je kindje te voelen in deze wereld die aan je voorbij kan vliegen. Je vraagt veel van jezelf of hebt het gevoel dat er veel van je gevraagd wordt. Ik nodig je uit om even stil te mogen staan bij jezelf en je groeiende kindje zodat je lichamelijk en mentaal mag ontspannen en genieten. 

 

Een zwangerschapsmassage kan ondersteunend werken tegen zwangerschapskwaaltjes, het draagt op een positieve manier bij aan alle veranderingen in je lichaam en ondersteund in de verbinding en hechting tussen jou en je kindje. 

 

In het tweede trimester kan het je ondersteunen om in de hectiek van alledag wat rust te vinden voor jezelf en ook te nemen. Bewustwording en verbinding zijn belangrijke pijlers. 

 

In het derde trimester kan het je ondersteunen om naar binnen te mogen gaan, in je eigen coconnetje voor die laatste paar weken en de voorbereiding op de bevalling. 

 

Een zwangerschapsmassage wordt gegeven in zijligging en in rugligging. Mochten er beperkingen zijn, dan kijken we samen wat voor jou een wenselijke houding is zodat jij je lichaam kunt laten ontspannen.